czwartek, 30 stycznia 2014

Sałatka ze smażonymi boczniakami

Lubicie boczniaki bo ja bardzo. Trudno mi je dostać ale czasem się uda. Trafiłam na wyjątkowo ładne i duże sztuki aż żałuje że było tylko jedno opakowanie.

składniki:

150 g boczniaków
1 duże jajko
sól z pieprzem Kamis
2 garście świeżego szpinaku
1 garść mieszanki sałat
5 pomidorków cherry
olej do smażenia
do panierowania bułka tarta
5 łyżek oleju
1 łyżka musztardy francuskiej
1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek

Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski a pomidorki w ćwiartki i ułożyć na sałacie. Olej wymieszać z musztardą i przyprawą do sałatek. Gotowym sosem skropić sałatkę i podawać.



2 komentarze:

  1. mmm... a ja mam ochotę na jakąś sałatkę. poproszę porcję!

    OdpowiedzUsuń