sobota, 11 stycznia 2014

Roladki z tortilli z pastą z tuńczyka

W szafce zalegały mi tortillowe placki więc postanowiłam je zużyć. Dodałam to co miałam pod ręką i wyszły takie małe smaczne kąski:)


składniki:

4-5 tortilli użyłam wieloziarnistej
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
1 duża papryka czerwona
1 cebula czerwona
2 łyżki posiekanego szczypiorku
4 łyżki majonezu

Tuńczyka osączyć z zalewy i przełożyć do rozdrabniacza, dodać majonez i zmiksować. Masę przełożyc do miseczki. Dodać paprykę i cebulę pokrojoną w drobną kostkę oraz szczypiorek. Dokładnie wymieszać. Masą posmarować tortille i ściśle zwinąć w roladkę. Każdą roladkę zawinąc w folię spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki do schłodzenia. Po schłodzeniu odwinąć z foli i dowolnie pokroić, można na ślimaczki lub pod skosem. Ułożyć na talerzu, dowolnie udekorować i podawać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz