niedziela, 5 stycznia 2014

Owoce w cieście kokosowym

Smaczne owocki w kokosowym cieście w sam raz na śniadanie, kolację czy podwieczorek. W pysznym cieście można ukryć różne owoce, u mnie są to jabłka, banany oraz ananas.

składniki:


3 banany
2 jabłka
1 puszka ananasa w plastrach
250 ml mleka
250 g mąki
70 g wiórek kokosowych Kresto
1 jajko
50 g cukru trzcinowego
odrobina proszku do pieczenia
olej Rapso do smażenia

Przygotować ciasto kokosowe. Mleko zmiksować z mąką, cukrem, wiórkami kokosowymi i odrobiną proszku do pieczenia. Ciasto odstawić i przygotować owoce. Plastry ananasa osączyć z zalewy. Banany obrać, przekroić wzdłuż a potem na mniejsze kawałki. Jabłka obrać, pokroić w plasterki. Rozgrzać patelnię z olejem. Owoce obtaczać w cieście i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać same, posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub dżemem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz