składniki:
1 woreczek ryżu naturalnego RISANA
400 g piersi z kurczaka
200 g pieczarek
1 papryka
2 łyżeczki oregano
1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
1 cebula
3 łyżki śmietany 18
olej do smażenia
sól do smaku
Piers kurczaka pokroić w kostkę. Słodką paprykę wymieszać z jedną łyżeczką oregano i oprószyć pokrojone mięso, wymieszać i odstawić. Brązowy ryż ugotować, wsypać do miski aby odparował. Pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę Na oleju zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki i smazyc az odparuja wodę. Nastepnie dodac paprykę i oregano, smazyć jeszcze chwile aby papryka lekko zmiękła. Warzywa przełożyć na talerz aby odparowały a potem dodać do ryżu. Pierś kurczaka usmażyć na oleju, przełożyć na talerz aby odparowała. Potem wszystko dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę, sól do smaku i jeszcze raz wymieszać. Sałatka dobra na ciepło jak i na zimno.
Dobry pomysł do zabrania ze sobą, np.do pracy:)
OdpowiedzUsuńoczywiście że tak bo sałatka pyszna na zimno i na ciepło
Usuń