Pyszny rozpływający się camembert w towarzystwie słodkich brzoskwiń i rukoli. Po prostu prawdziwa uczta. Serek i brzoskwinie można grillować na tradycyjnym grillu lub patelni grillowej.
składniki:
2 serki camembert
2-3 brzoskwinie
2 garście rukoli
sos balsamiczny
Brzoskwinie przekroić na pół i usunąć pestki. Jeśli grillujemy na tradycyjnym grillu zostawiamy całe połówki (bo będzie łatwiej grillować większe kawałki) natomiast jeśli grillujemy na patelni grillowej można pokroić drobniej na cząstki. Ja grillowałam na patelni. Dobrze rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć cały serek i pokrojone brzoskwinie. Grillować z obu stron aż odbija się prążki a serek pod naciskiem palca będzie mięciutki. Na talerzach ułożyć po garści rukoli, na rukoli ułożyć grillowane brzoskwinie. Skropić sosem balsamicznym. Obok ułożyć serek i od razu podawać.
Danie podane na talerzu z kolekcji Secret Porcelana Bogucice
Ja zawsze jem z żurawinką.
OdpowiedzUsuń