piątek, 11 sierpnia 2017

Koktajl arbuzowo-bananowy

Pyszny, prosty i orzeźwiający koktajl w sam raz na upalne dni ale nie tylko. Wykorzystałam banany, które bardzo często goszczą w moich koktajlach oraz soczystego arbuza. Owoce były słodkie więc nic już nie dosładzałam.

składniki:

ok 800 g arbuza bez skóry
3-4 małe banany
sok z limonki

Banany obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Arbuza wypestkować i podzielić na małe kawałki. Owoce przełożyć do kielicha blendera i zmiksować. Do smaku dodać sok z limonki i jeszcze raz zmiksować. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony, można też owoce wcześniej schłodzić aby można było się schłodzić od razu po przygotowaniu.




1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie z chęcią spróbuję przepisu.

    OdpowiedzUsuń