składniki:
2 średnie cukinie po ok 600 g
1 brokuł ( ok 400 g gotowych różyczek)
1 serek camembert
1 kulka mozzarelli
200 g sera żółtego
sól
zioła włoskie
Cukinie dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wydrążyć miękki miąższ z pestkami. Wydrążone cukinie lekko posolić w środku i ułożyć na ściereczce wydrążona częścią do dołu aby sok ściekał na ściereczkę. Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al'dente we wrzątku z dodatkiem soli i cukru. Dobrze osączyć i wystudzić. Serek camembert oraz mozzarellę pokroić na małe kawałki. Łódeczki z cukinii wypełnić ugotowanym brokułem i pokrojonymi serami. Oprószyć ziołami włoskimi. Następnie łódeczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 15 minut. Potem posypać startym żółtym serem i piec kolejne 10-15 minut aż cukinie będą miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz