składniki:
2 średnie wędzone makrele ( ok 500 g )
500 g twarogu
1 mała cebula
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu
2 łyżki musztardy, u mnie rosyjska
świeżo zmielony pieprz
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić widelcem. Makrele obrć ze skóry i ości. Podzielić na małe kawałki i dodać do twarogu, wymieszać. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, dodać do twarogu i makreli. Dodać też jogurt, majonez i musztardę oraz pieprz do smaku. Całośc ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli pasta jest zbyt suscha mozna jeszcze dodać jogurtu lub majonezu. Jeśli pasta ma być całkowicie gładka można ją zmiksować blenerem.
Polecam też:
Pastę z makreli z jajkiem i cebulką
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz