składniki:
2 ugotowane ćwiartki z kurczaka
600 ml bulionu/wywaru w którym gotowało się mięso
1 puszka zielonego groszku
1 cebula
1 łyżka oleju kokosowego
5 łyżek słodkiej śmietanki
3 łyżki mąki pszennej
garść posiekanej natki pietruszki
Ugotowane mięso podzielić na małe kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej kokosowy i zrumienić cebulę. Następnie dodać groszek z puszki razem z zalewą oraz rozdrobnione mięso. Całość zalać bulionem, dodać natkę pietruszki. Zagotować i gotować ze 2-3 minutki. Mąkę pszenną wymieszać w odrobinie wody i zagęścić potrawkę. Zestawić z ognia i dodać śmietankę. Dokładnie wymieszać i można podawać.
Danie podane na talerzu z kolekcji Krasatina Porcelana Bogucice
Przepis wypróbowałam i jest bardzo fajny. Smaczne kawałeczki z ud kurczaka w delikatnym sosie. Polecam
OdpowiedzUsuń