niedziela, 21 września 2014

Paczuszki z karkówki z kaszanką

Weekend u nas piękny i słoneczny więc to wykorzystałam i zrobiłam chyba ostatniego już grilla. Tym razem na ruszt wrzuciłam karkówkę nadziewaną kaszanką. Do mięska podałam grillowane dodatki-chlebek i cukinia.

składniki:

7-8 plastrów karkówki
1/3 szklanki oliwy
4 łyżki soku z cytryny
3 łyżki musztardy delikatesowej
1 łyżka miodu
400 g kaszanki
1 cebula
olej do smażenia

Plastry karkówki lekko rozbić. Przygotować marynatę. Wymieszać dokładnie oliwę, musztardę, sok z cytryny i miód. Gotową marynatą nasmarować mięso i odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zarumienić na oleju. Następnie dodać obraną z flaka i pokrojoną w plastry kaszankę. Smażyć aż kaszaneczka się rozpadnie. Na każdy plaster karkówki nałożyć ok 1-1,5 łyżki farszu z kaszanki. Złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Grillować że wszystkich strona aż mięso dobrze się zarumieni często obracając. Podawać z dowolnymi dodatkami.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz