składniki:
700 g karkówki
6 łyżek oliwy
3 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka granulowanego czosnku
sól/pieprz do smaku
1 duża czerwona papryka
14 niedużych pieczarek
3 cebule
Karkówkę pokroić w dużą kostkę. Przygotować marynatę. Wymieszać dokładnie oliwę z sokiem z cytryny, słodką papryką i czosnkiem. Do smaku dodać nieco soli i pieprzu. Do tak przygotowanej marynaty wrzucić mięso i dokładnie wymieszać aby pokryła mięso. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na noc do lodówki, im dłużej tym lepiej. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nadziewać po kawałku karkówki, cebuli, papryki i pieczarkę itd. Szaszłyki grillować ze wszystkich stron aż mięso dobrze się zarumieni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz