Niedawno robiłam makaron z cukinią i bardzo nam zasmakował.więc zrobiłam ponownie. Ale tym razem danie wzbogaciłam wędzonym łososiem i koperkiem. Wyszło pysznie:)
składniki:
250 g makaronu, użyłam kolorowego fettuccine Czaniecki
150 g wędzonego łososia Limito
2 nieduże cukinie (aby było bardziej kolorowo żółta i zielona)
2 łyżki posiekanego koperku
100 ml śmietanki 30%
sól ziołowa Kamis do smaku
olej do smażenia
Cukinie umyć odkroić końce, usunąć miąższ i pokroić w kostkę. Wstawić wodę na makaron. Rozgrzać patelnię i wrzucić cukinię, smażyć aż cukinia zmięknie ale pozostanie nadal chrupiąca. Do smaku doprawić solą ziołową. Gdy cukinia będzie gotowa dodać posiekany koperek oraz śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę dusić. Makaron ugotować al'dente.Osączyć i wrzucić do sosu. Dodać kawałeczki wędzonego łososia i dokładnie wymieszać. Można podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz