składniki:
2 spore garście porwanej sałaty
1 dojrzałe awokado
150 g wędzonego łososia w cienkich plastrach
1 garść słonecznika
olej arachidowy
przyprawa do sałatek
Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i obrać- ja wydrążam za pomocą łyżki. Połówki pokroić na paski i ułożyć na sałacie. Pomiędzy kawałkami awokado ułożyć wędzonego łososia, u mnie w postaci takich małych zwitków-różyczek. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Całość skropić delikatnie olejem arachidowym i oprószyć przyprawą do sałatek.
Sałatka podana na talerzu z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice
Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i obrać- ja wydrążam za pomocą łyżki. Połówki pokroić na paski i ułożyć na sałacie. Pomiędzy kawałkami awokado ułożyć wędzonego łososia, u mnie w postaci takich małych zwitków-różyczek. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Całość skropić delikatnie olejem arachidowym i oprószyć przyprawą do sałatek.
Sałatka podana na talerzu z kolekcji Sardynia Porcelana Bogucice
Tą wypróbuje pierwszą :D
OdpowiedzUsuń