sobota, 9 maja 2015

Sałatka grillowa

Prosta sałatka idealnie pasująca do mięska czy kiełbaski z grilla. Wystarczy pokroić warzywa i wymieszać, skropić olejem i gotowe.

składniki:

2 duże pomidory
2 średnie czerwone cebule
4 średnie kiszone ogórki
5 dużych podłużnych rzodkiewek
100 g sera sałatkowego a`la feta
olej słonecznikowy

Cebule obrać i pokroić w pół plastry lub piórka. Pomidory pokroić w średnią kostkę. Ogórki kiszone pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Ser rozkruszyć. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Delikatnie skropić olejem słonecznikowym i odstawić na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.

Polecam też inne moje sałatki idealnie pasujące do potraw z grilla:

Surówka z białej kapusty z kukurydzą
Chrupiąca sałatka warzywna

Fasolowa sałatka
Chrupiąca surówka z koperkiem

Suróweczka z nutą czosnku

Sałatka podana w misce z kolekcji Agawa Gold Porcelana Bogucice




1 komentarz: