niedziela, 3 maja 2015

Kotleciki drobiowo-selerowe

Pyszna propozycja na obiadek. Zrobiłam proste kotleciki z posiekanej piersi kurczaka i selera. Do kotlecików podałam ryż ugotowany z dodatkiem kurkumy i wiosenną surówkę z rzodkiewki z dodatkiem szczypiorku.

składniki:

400 g piersi z kurczaka
300 g selera korzeniowego
3 jajka
1 łyżka natki pietruszki
sól,pieprz
olej Rapso do smażenia

dodatki
ryż z dodatkiem kurkumy
surówka z rzodkiewki ze szczypiorkiem

Pierś kurczaka drobno pokroić. Selera zetrzeć na tace o grubych oczkach. Przygotowane składniki przełożyć do miski. Dodać jajka i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i nakładać po łyżce masy. Łyżką uformować płaskie kotleciki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Danie podane na talerzu z kolekcji Daria z Porcelana Bogucice



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz