poniedziałek, 8 lutego 2016

Sałatka meksykańska

Łączymy paprykę, kurczaka na ostro i warzywa z puszki i mamy pyszną sałatkę. Szybka i prosta w przygotowaniu a do tego piękna kolorowa.

składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
czubryca czerwona
ostra papryka
olej do smażenia
1 duża czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 mała puszka białej fasoli
majonez

Pierś z kurczaka pokroić w średnią kostkę. Pokrojone mięso oprószyć czubrycą i ostrą papryką. Następnie usmażyć na oleju, wystudzić. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w drobną kostkę. Warzywa z puszek przepłukać i osączyć na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Połączyć z niewielką ilością majonezu.


6 komentarzy:

  1. Ale smakowicie to wygląda , może masz chęć pokazać swoje umiejętności w moim konkursi ? wystarczy wysłać przepis zajrzyj koniecznie do przed ostatniego posta . Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadłabym chętnie Twojej sałatki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię dzisiaj, wszystkie składniki już mam :-) jak zobaczyłam zdjęcie to takiego smaka na nią nabralam,że... No cóż :-D zrobię i zjem, podzielę się z domownikami :-) i pomyśleć,że to wszystko dlatego, że mój organizm dopomina się czerwonej fasoli

    OdpowiedzUsuń
  4. Wszystko kupiłam, i jak tylko wrócę z pracy, mam zamiar ją zrobić :-) zdjęcie zachęciło i..... Czerwona fasola ;-) mój organizm ostatnio bardzo o nią się upomina :-)
    Dziękuję za przepis, pozdrawiam Anka

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale to wyszło dobre :-)
    Dziewczyny, nie stękać, robić :-)

    OdpowiedzUsuń