składniki:
3 średnie pojedyńcze piersi z kurczaka
300 g pieczarek
masło do smażenia pieczarek
sól,pieprz
1-2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Podsmażyć na maśle aby odparowały wodę, do smaku doprawić solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie każdy płat rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą wtedy mięso ładnie zachowa swój kształt. Mięso oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Na każdy rozbity płat mięsa nałożyć przesmażone pieczarki i zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na wolnym ogniu aż będą złociste. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i surówka z pora i marchewki.
Polecam też:
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem
Roladki nadziewane fetą
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Bardzo apetyczne:)
OdpowiedzUsuńja dodaje jako farsz brzoskwinie z puszki i kawałek sera,lub śliwki suszone pycha
OdpowiedzUsuń