niedziela, 9 kwietnia 2017

Jajka faszerowane wędzoną makrelą

Kolejna wersja jajek faszerowanych rybką. Tym razem użyłam wędzonej makreli. Nadziane jajeczka udekorowałam czerwoną cebulką i natką pietruszki.

składniki:

5 jajek
1 mała makrela wędzona (ok 100 g po odrzuceniu skóry i ości)
pieprz
2-3 łyżki majonezu

do dekoracji
czerwona cebulka
natka pietruszki

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić na pół. Wydrążyć żółtka i przełożyć do miseczki. Makrelę obrać ze skory i ości, rozdrobnić na małe kawałki i dodać do żółtek. Dodać majonez i wszystko rozgnieść widelcem na pastę. Do smaku doprawić pieprzem. Gotowa pasta napełnić połówki jajek. Udekorować drobno posiekaną cebulką i natka pietruszki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz