składniki:
10 łyżek majonezu
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka tartego chrzanu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
1/2 małego słoiczka marynowanych grzybków lub pieczarek
1 mała czerwona cebula
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki
ewentualnie sól i pieprz do smaku
Marynowane grzybki lub pieczarki osączyć z zalewy pokroić w drobną kostkę. Ogórki kiszone i czerwoną cebulę również pokroić w drobną kostkę. Pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać majonez, musztardę, chrzan, jogurt oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli potrzeba można doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na minimum godzinkę aby smaki się przegryzły.
ja co roku robię swój sos tatarski ,ale wole z konserwowanymi :)
OdpowiedzUsuń