składniki:
1/2 główki sałaty lodowej
2 awokado
2 solidne garście małych krakersów
8 suszonych pomidorków z oleju
10 plaserków szynki parmeńskiej
2 łyżki słonecznika Kresto
2 łyżki pestek dyni
6 łyżek oleju może być też ten z pomidorków
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na małe kawałki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Suszone pomidory i szynkę pokroić w paseczki. Ziarna słonecznika i dyni uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać krakersy i wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, skropić sałatkę. Jeszcze raz wszystko wymieszać.
2 awokado
2 solidne garście małych krakersów
8 suszonych pomidorków z oleju
10 plaserków szynki parmeńskiej
2 łyżki słonecznika Kresto
2 łyżki pestek dyni
6 łyżek oleju może być też ten z pomidorków
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić na małe kawałki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Suszone pomidory i szynkę pokroić w paseczki. Ziarna słonecznika i dyni uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać krakersy i wymieszać. Olej wymieszać z sokiem z cytryny i musztardą, skropić sałatkę. Jeszcze raz wszystko wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz