poniedziałek, 10 lutego 2014

Makaron z tuńczykiem i kaparami

Pomysł na szybki obiad. Makaron najlepiej pappardelle- szerokie wstążki z dodatkiem tuńczyka i kaparów. Proste i bardzo smaczne danie.

składniki:


400 g makaronu
2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
150 ml śmietanki 30 %
1 cebula
2-3 łyżki kaparów
olej do smażenia
sól z pieprzem Kamis

Wstawić wodę na makaron. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Tuńczyka osączyć z zalewy. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i zeszklić pokrojoną cebulę. Następnie dodać osączonego tuńczyka i kapary. Dodać śmietankę i dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą z pieprzem. Chwilę jeszcze dusić aby składniki sie połączyły. Makaron ugotwać al dente i osączyć. Wrzucić do sosu i dokładnie wymieszać. Nakładać na talerze.




1 komentarz:

  1. Bardzo lubię ten makaron, ale jeszcze bardziej ubóstwiam kapary! Taki obiad, to ja poproszę :)

    OdpowiedzUsuń