wtorek, 4 lutego 2014

Roladki z camembertem i rukolą

Bardzo lubie roladki drobiowe i często goszczą na moim stole. Łatwo i szybko się robi a w środku można schować różności. Dziś wersja z camembertem i rukolą a do tego panierka z chrupiącymi ziarenkami.

składniki:

600 g piersi z kurczaka
1 serek camembert
garść rukoli
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
2 łyżki siemienia Kresto
olej do smażenia
sól

Pierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie paski. Rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą. Serek camembert pokroić na małe kawałki. W rozbite mięso zawinąć kawałek sera i 2-3 listki rukoli. Następnie roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Roladki smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie kuskus i sałatka.


2 komentarze: