Makaron z dodatkiem szpinaku to pyszny obiadek bez mięsa. Bardzo szybko się robi i wszystkim smakuje, również mięsożercom. Do dania można wykorzystać szpinak mrożony jak i świeży.
składniki:
250 g makaronu, u mnie Czaniecki pappardelle
450 g mrożonego szpinaku
2-3 ząbki czosnku
pół kostki sera sałatkowego a'la feta ok 150 g
sól z pieprzem Kamis
3-4 łyżki kwaśniej śmietany
Wstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą z pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować al'dente, osączyć z nadmiaru wody i dodać do szpinaku. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać.
Makaron+szpinak= najlepsze połączenie. Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuńLubię takie makarony, w Lidlu teraz tydzień włoski i można kupić fajne makarony np. szpinakowy, ja już zrobiłam zapasy :)
OdpowiedzUsuńBardzo prosty i smaczny przepis na makaron ze szpinakiem znalazłam tutaj: http://magicaljune.pl/spaghetti-szpinakowe-na-szybko/
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, makaron i szpinak, zawsze uwielbiam
OdpowiedzUsuńSmakuje wyśmienicie i doskonale komponuje się z porcelaną!
OdpowiedzUsuń