składniki:
ok 200 g porwanej sałaty
250 g różowych winogron
1 duże awokado
2 gaście suszonej żurawiny
2 garście orzechów włoskich
6 łyżek oleju słonecznikowego
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka miodu
Sałatę przełożyć do miski, dodać żurawinę. Winogrona pokroić na pół, można wypestkować i dodać do sałaty. Awokado obrać i usunąć pestkę, pokroić na małe kawałki i również dodać do sałaty. Wszystkie składniki delikatnie przemieszać. Olej wymieszać w małym słoiczku z sokiem z cytryny i miodem. Gotowym sosem skropić sałatkę i znowu delikatnie wymieszać. Sałatkę wyłożyć na talerze. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i posiekać, posypać gotową sałatkę na talerzach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz