składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
150 g serka camembert
2 garście całej żurawiny suszonej
sól, pieprz
olej Rapso do smażenia
wiórki kokosowe Kresto do panierowania
1 duże jajko do panierowania
Każdą pierś rozkroić na dwa płaty mięsa. Następnie mięso rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię spożywczą. Potem oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Serek camembert przekroić na 4 paski. Na każdym rozbitym płacie mięsa ułożyć pasek serka i trochę suszonej żurawiny, żurawinę można wcisnąć w serek. Następnie zwinąć w roladkę. Gotowe roladki panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor ze wszystkich stron. Gotowe roladki podałam z kuskusem z dodatkiem soku pomarańczowego oraz surówką marchewkowo-jabłkową.
Polecam też:
Kurczaka nadziewanego camembertem i żurawiną zapiekanego w cieście francuskim
Bardzo ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńSuper
OdpowiedzUsuńJutro zrobię