składniki:
400 g kiszonej kapusty
3 jabłka
3 marchewki
śmietana 18% lub 12%
świeżo zmielony czarny pieprz
Kapustę kiszoną przepłukać w wodzie, jeśli jest bardzo kwaśna to dwa albo nawet trzy razy. Następnie pokroić i przełożyć do miski. Obrać jabłka i marchewkę. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki wymieszać. Następnie dodać śmietanę oraz świeżo zmielony czarny pieprz do smaku. Śmietany nie dajemy dużo tylko aby połączyła składniki. Dokładnie wymieszać i odstawić surówkę do lodówki na ok 30 minut.
Kurcze ze śmietana jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńto polecam spróbować, u mnie zawsze mama taką robiła
UsuńTeż muszę spróbować, coś nowego :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńProste a jakie fajne:) Smaczna surówka!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł, muszę też spróbować ze śmietaną :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńO,coś nowego.Na pewno wypróbuję,bo bardzo lubię kiszoną kapustę.Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńnie jadłam ze śmietaną-warto spróbować
OdpowiedzUsuń