składniki:
2-3 garście młodych listków szpinaku, sałaty, rukoli i rzodkiewki
ok 10-12 rzodkiewek
8-10 małych kulek mozzarelli
łyżka posiekanego szczypiorku
2 kwiatki szczypiorku-siedmiolatki
5-6 łyżek jogurtu
1 łyżka oleju
zioła włoskie, sól ziołowa do smaku
1 łyżka soku z limonki
Składniki na dwa talerze. Na talerzach ułożyć mieszankę młodych listków. Rzodkiewki dowolnie pokroić. Małe kulki mozzarelli przekroić na pół i również ułożyć razem z rzodkiewką na listkach. Jogurt wymieszać z olejem i sokiem z limonki, do smaku doprawić ziołami oraz solą i polać sałatkę. Posypać posiekanym szczypiorkiem i przybrać kwiatkiem szczypiorku (też można go zjeść). Można podawać:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz