składniki:
400 g pomidorków koktajlowych
1 puszka cieciorki
1 opakowanie mozzarelli małe kulki
1 mała cebula
2-3 garście rukoli
sos
5-6 łyżek oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka musztardy czeskiej
zioła włoskie
Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Cieciorkę osączyć z zalewy na sicie. Mozzarellę również osączy z zalewy i małe kuleczki przekroić na pół. Cebulę pokroić w drobna kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać. Olej wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny, doprawić do smaku ziołami włoskimi. Gotowym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać. Na talerzu ułożyć listki rukoli, na rukolę wyłożyć sałatkę i można podawać.
o to to .... oooo no patrz prosto i pięknie
OdpowiedzUsuń