składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
200 ml śmietanki 30 %
50 ml bulionu drobiowego
75 g sera z niebieską pleśnią
75 g sera cheddar
olej kokosowy do smażenia
sól,pieprz
makaron, u mnie rurki Malma
posiekana natka pietruszki do posypania
Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostką. Rozgrzać odrobinę oleju kokosowego i podsmażyć kurczaka. Delikatnie doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietankę oraz bulion. Dodać pokruszony ser pleśniowy oraz drobno start cheddar. Dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować chwilę aby ser dokładnie się rozpuścił a sos zgęstniał. Makaron ugotować al'dente i nałożyć na talerze. Na makaron wyłożyć kurczaka z sosem serowym. Posypać natka pietruszki i podawać. Jak ktoś woli można też ugotowany makaron wymieszać razem z kurczakiem i sosem.
Danie podane na talerzu z kolekcji Secret Porcelana Bogucice
Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń