niedziela, 22 lutego 2015

Gotowane roladki z indyka z marchewką i tymiankiem

Dziś będzie dietetycznie. Roladki zamiast smażyć czy też zapiekać zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam. Do roladek podałam  kaszę bulgur i surówkę z marchewki i kapusty ale bez koperku.

składniki:

5 sznycli z piersi indyka
1 średnia ugotowana marchewka
tymianek
sól,pieprz
kasza bulgur

Sznycle z indyka delikatnie rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Marchewkę pokroić na krótkie paski. Na każdy rozbity sznycel ułożyć 2-3 paseczki ugotowanej marchewki i posypać tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Potem gotowe roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze skręcić i zawiązać nitką aby powstałe "cukiereczki" nie rozpadły się podczas gotowania. Następnie roladki zawinięte w folię wrzucić na wrzątek i gotować ok 25-30 minut. Gotowe roladki odwinąć z foli i przekroić pod skosem na pół. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie kasza bulgur i surówka.



1 komentarz: