składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego (300g)
2 łyżki keczupu
5-6 plastrów szynki lub innej chudej wędliny
4-5 plastrów żółtego sera
przyprawa do pizzy
Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować cienko keczupem. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć obok siebie plastry wędliny. Nad plastrami wędliny ułożyć obok siebie plastry żółtego sera. Oprószyć delikatnie przyprawą do pizzy i ściśle zwinąć w roladkę wzdłuż dłuższego boku. Roladkę pokroić na plastry o szerokości ok 1,5-2 cm. Ślimaczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 C i piec ok 15-20 minut aż ślimaczki się ładnie przyrumienią.
Polecam też:
Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
Pyszności. Polecam serdecznie.
OdpowiedzUsuń