składniki:
300 g piersi z kurczaka
2 średnie cebule
1 mała czerwona papryka
1 puszka cieciorki Bonduelle
1 szklanka makaronu muszelki duże, użyłam Czaniecki
1 l wody lub bulionu drobiowego
1 łyżka masła
1 łyżka majeranku
sól,biały pieprz
2 łyżki jogurtu
Pierś kurczaka pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić i podsmażyć kurczaka. Gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone w pół plastry cebule. Smażyć wszystko jeszcze chwilę a następnie zalać wodą (lub bulionem). Dodać cieciorkę z puszki i zagotować. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Gdy zawartość garnka się zagotuje dodać pokrojoną paprykę oraz majeranek, sól i pieprz do smaku. Ponownie zagotować. Gdy się zagotuje dodać makaron i gotować jeszcze ok 8-10 minut aż makaron się ugotuje, doprawić jeszcze do smaku jak potrzeba. Gdy makaron będzie już ugotowany zupę zestawić z ognia i dodać jogurt. Wymieszać i od razu nakładać na talerze i podawać.
Pyszna i pożywna!! Takie lubię najbardziej!
OdpowiedzUsuń