niedziela, 1 lutego 2015

Makaronowy omlet z mozzarellą

Z obiadu zostało mi trochę makaronu i trzeba było go wykorzystać. Przygotowałam pyszny omlecik z dodatkiem makaronu oraz mozzarellą. Pyszna propozycja na śniadanko lub kolację.

składniki:

200 g ugotowanego makaronu (gniazdko 2 Czaniecki)
masło do smażenia
4 jajka
2 łyżki szczypiorku
sól,pieprz
kulka mozzarelli

Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć makaron, aby się odgrzał i miejscami przysmażył. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron już lekko się przyrumieni rozłożyć go równo po całej patelni i wlać masę jajeczną. Smażyć aż omlet od spodu się przyrumieni. Następnie omlet przekręcić używając talerza. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Przykryć pokrywką i smażyć aż mozzarella się rozpuści. Od razu podawać, można z dodatkiem keczupu. 




5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. tak smacznie i prosto a do tego można wykorzystać zbędny makaronik:)

      Usuń
  2. fajny pomysł i do tego warzywa na wierzch z sosem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubimy taki recykling w kuchni :D Na pewno było to przepyszne danie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie omieszkam zrobic :-)

    OdpowiedzUsuń