składniki:
200 g ugotowanego makaronu (gniazdko 2 Czaniecki)
masło do smażenia
4 jajka
2 łyżki szczypiorku
sól,pieprz
kulka mozzarelli
Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć makaron, aby się odgrzał i miejscami przysmażył. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Dodać szczypiorek oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy makaron już lekko się przyrumieni rozłożyć go równo po całej patelni i wlać masę jajeczną. Smażyć aż omlet od spodu się przyrumieni. Następnie omlet przekręcić używając talerza. Na wierzchu rozłożyć plastry mozzarelli. Przykryć pokrywką i smażyć aż mozzarella się rozpuści. Od razu podawać, można z dodatkiem keczupu.
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńtak smacznie i prosto a do tego można wykorzystać zbędny makaronik:)
Usuńfajny pomysł i do tego warzywa na wierzch z sosem :)
OdpowiedzUsuńLubimy taki recykling w kuchni :D Na pewno było to przepyszne danie :)
OdpowiedzUsuńNie omieszkam zrobic :-)
OdpowiedzUsuń