wtorek, 17 marca 2015

Sałatka z mozzarellą, awokado i pomarańczą na roszponce

Zapraszam na kolejną pyszną zieloną sałatkę. Tym razem połączyłam pomarańczę, awokado i mozzarellę na listkach roszponki.

składniki:

2 garście roszponki
1 małe awokado
1 mała pomarańcza
18-20 kulek małej mozzarelli
2-3 garście pestek dyni
4 łyżki oleju
2 łyżki octu balsamicznego lub soku z cytryny
1 łyżeczka miodu

Na talerzach ułożyć listki roszponki. Awokado obrać usunąć pestkę i pokroić na kawałki. Pomarańczę również obrać i pokroić na kawałki Na sałacie ułożyć pokrojone owoce oraz kulki mozzarelli. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Olej wymieszać w słoiczku z miodem i sokiem z cytryny. Gotowym sosem skropić sałatkę i podawać.




Zielono mi!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz