Pyszne jajeczka nadziewane pastą sardynkową. Znakomite na przekąskę i śniadanko czy też kolację, doskonale sprawdzą się też na Wielkanocnym stole.
składniki:
5 jajek
1 puszka sardynek w oleju, u mnie sardynki SuperFish z pastą pomidorowo-czosnkową
2-3 łyżki majonezu
natka pietruszki do dekoracji
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Do rozdrabniacza przełożyć wydrążone żółtka oraz osączone sardynki razem z pastą pomidorowo-czosnkową. Dodać majonez i zmiksować na gładką masę. Połówki jajek napełnić przygotowaną pastą, ja zrobiłam to za pomocą szprycy. Udekorować natką pietruszki i ułożyć na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz