czwartek, 12 marca 2015

Jajka z pastą sardynkową

Pyszne jajeczka nadziewane pastą sardynkową. Znakomite na przekąskę i śniadanko czy też kolację, doskonale sprawdzą się też na Wielkanocnym stole.

składniki:

5 jajek
1 puszka sardynek w oleju, u mnie sardynki SuperFish z pastą pomidorowo-czosnkową
2-3 łyżki majonezu
natka pietruszki do dekoracji

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Każde jajko przekroić na pół i wydrążyć żółtko. Do rozdrabniacza przełożyć wydrążone żółtka oraz osączone sardynki razem z pastą pomidorowo-czosnkową. Dodać majonez i zmiksować na gładką masę. Połówki jajek napełnić przygotowaną pastą, ja zrobiłam to za pomocą szprycy. Udekorować natką pietruszki i ułożyć na talerzu.



Wielkanocne Smaki - edycja V

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz