Kolejna wersja karkóweczki z grilla. Tym razem w marynacie z dodatkiem piwa, które nadaje mięsku fajny posmak.
składniki:
ok 8-9 plastrów karkówki
1/2 szklanki piwa
5 łyżek musztardy grillowej
3 łyżki oleju
1 łyżka miodu
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 ząbki czosnku
Do miski wlać piwo oraz olej. Dodać musztardę oraz miód. Dodać też majeranek oraz słodką paprykę i przepuszczony przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć plastry karkówki i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Następnie tak przygotowaną karkówkę odstawić na kilka godzin do lodówki. Potem mięsko położyć na rozgrzanym grillu i grillować na złocisty kolor często obracając. Gotową karkóweczkę podałam z grillowanymi dodatkami-chlebkiem i cukinią oraz plastrami pomidora.
Pychotka :)
OdpowiedzUsuń