wtorek, 4 sierpnia 2015

Orzeźwiający napój arbuzowy

Upały dają w kość więc trzeba sobie jakoś radzić i chłodzić. Najlepiej wtedy sprawdza się arbuz. Schłodzony wspaniale orzeźwia i gasi pragnienie zarówno w kawałku jak i w postaci takiego prostego napoju.

składniki:

ok 800 g arbuza bez skóry
pół limonki
1/2 szklanki wody mineralnej

Arbuza schłodzić wcześniej w lodówce. Następnie arbuza pokroić na małe kawałki i usunąć pestki. Potem pokrojonego arbuza przełożyć do kielicha blendera. Dodać sok wyciśnięty z połówki limonki. Zmiksować. Następnie dolać wodę i ponownie zmiksować. Wody można dać nieco więcej jeśli chcemy uzyskać jeszcze rzadszą konsystencję. Napój przelać do szklaneczek lub buteleczek i od razu podawać.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz