Pyszne kotleciki mielone z fetą w środku z dodatkiem aromatycznego i delikatnego w smaku czosnku niedźwiedziego.
składniki:
600 g mięsa mielonego wieprzowego
150-200 g fety
1 jajko
4-5 łyżek bułki tartej + do panierowania
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
sól do smaku
olej do smażenia
Mięso mielone wymieszać z jajkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Doprawić do smaku solą, dodać 4-5 łyżek bułki tartej. Dokładnie wymieszać. Fetę pokroić na małe kawałki. Kawałki sera oblepić mięsem i uformować kotlety. Gotowe kotlety panierować w bułce tarej i smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor .Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki i surówka.
o, kotlety z pysznym serem feta :) trzeba spróbować.
OdpowiedzUsuńzapraszamy również do nas-> www.kulinarnylans.blogspot.com