piątek, 18 kwietnia 2014

Sałatka z jajkiem i wędzonym łososiem

Była sałatka z tuńczykiem i jajkiem a teraz wersja z łososiem i jajkiem na rukoli. Coś lekkiego też na wielkanocnym stole musi się znaleźć.

składniki:

2-3 garście rukoli
150 g wędzonego łososia
3 jajka ugotowane na twardo
pół ogórka
4-5 łyżek jogurtu
1 łyżka oleju
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka posiekanego koperku
sól czosnkowa lub ziołowa Kamis do smaku

Składniki na dwie porcje . Na talerzach ułożyć rukolę, jajka pokrojone w ćwiartki i plastreki ogórka. Pomiędzy składnikami ułożyć łososia złożonego w rulonik. Jogurt wymieszać z olejem koperkiem i sokiem z cytryny, do smaku doprawić solą czosnkową. Sosem polać sałatkę i podawać.



Zielono mi, idzie wiosnaWielkanocne Smaki - edycja IV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz