sobota, 26 kwietnia 2014

Pieczarki smażone

Małe smażone pieczareczki to pyszny dodatek do obiadu ale również wyśmienicie smakują samodzielnie bez żadnych dodatków.

składniki:

1-1,5 kg małych pieczarek
olej do smażenia
przyprawa do pizzy 

Pieczarki dokładnie umyć i dobrze osuszyć. Najlepsze są małe sztuki mogą być też nieco większe przekrojone na pół. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki. Smażyć często mieszając aż pieczarki odparują wodę i lekko zbrązowieją. Następnie doprawić do smaku przyprawą do pizzy i jeszcze chwilę smażyć aby pieczarki nabrały aromatu z przyprawy.


Pieczarkowy Tydzień 2014

3 komentarze:

  1. Też niedawno robiłam podobne, takie proste a takie smaczne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie smażone pieczarki, to smak mojego dzieciństwa. Proste i pyszne. Dziękuję za dodanie do akcji pieczarkowej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jeśli pieczarek jest za dużo i puszczają dużo soku przekładam na drugą patelnię po usmażeniu oczywiście z cebulką i koniecznie czosnkiem dodaję ten sok i odparowuję .trochę z tym zabawy .lecz cała rodzina twierdzi. że to mistrzostwo świata

    OdpowiedzUsuń