poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Kolczykowy konkurs

Zaczynamy kolejny konkurs kulinarny ale z niekulinarną nagrodą. Do wygrania wspaniałe kolczyki od AURINKI. Do wygrania są trzy pary kolczyków.

Krótkie zasady:

1. Konkurs trwa od dzisiaj tj. 7 kwietnia do 30 kwietnia.
2. Co zrobić aby wygrać? Wybrać jedną parę kolczyków, te które się najbardziej podobają i chcesz je wygrać. Następnie przygotować dowolną potrawę nawiązującą do wybranych kolczyków, tzn. w potrawie może dominować dany kolor czy kształ i inne skojarzenia co tam Wam przyjdzie do głowy. Potrawa dowolona, może być wszystko : deser, ciasto, sałatka, zupa itd. wybór należy do Was a może zrobicie jakąś potrawę z mojego bloga. Przepis należy dodać w komentarzu do tego wpisu a zdjęcie  można przesyłać na mejla jurlitka4@interia.eu lub zamieścić  na fb bloga klik. Proszę o podpisanie się w komentarzu i podpisać zdjęcie abym wiedziała, które zdjęcie do któego przepisu.
3. Każdy może przesłać kilka zgłoszeń ale może wygrać tylko jedna parę kolczyków.

4. Zwycięzców wybieram ja, wysyłka nagrody tylko na terenie Polski.
5. Wyniki podam do trzech dni po zakończeniu konkursu a potem czekam na dane, ewentualnie proszę o pozostawienie adresu e-mail  abym mogła  skontaktować się ze zwycięzcą aby nie było tak jak w porzednim konkursie że zwycięzca się do mnie nie odezwał.
6. W konkursie nie mogą brać udziału osoby ze mną spokrewnione i bliscy znajomi.
7. Jeśli będzie dużo zgłoszeń do wygrania będą wszystkie przedstawione kolczyki tj. 6 par.


Miło mi będzie jeśli polubicie profil twórczyni tych wspaniałych kolczyków AURINKI klik oraz profil mojego bloga klik .


A oto nagrody:





WYNIKI
Niestety zgłoszeń malutko i powinnam wogóle konkursu nie rozwiązywać, ale nie będę taka i nagrodzę te trzy osóbki które poświęciły chwilkę i dodały swój przepis za co bardzo dziękuję:)
Wszystkie trzy panie otrzymają wybrane kolczyki.

3 komentarze:

  1. Spaghetti w sosie szpinakowym
    Składniki:

    ½ opakowania makaronu typu spaghetti MALMA
    500 gram mrożonego szpinaku
    4 ząbki czosnku
    100 gram śmietany 18%
    100 gram serka topionego
    sól, pieprz

    szczypta gałki muszkatołowej

    2 łyżki masła
    1 opakowanie okrągłego sera pleśniowego Camembert np. Turek

    1 kostka rosołowa



    Makaron ugotować al dente w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić zmiażdżony czosnek i przesmażyć, po czym dodać rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i chwilę dusić razem, całość posolić, dodać gałkę i pieprz. Następnie wlać śmietanę, dodać serek topiony i Camembert (obrany z pleśni) pokrojony na mniejsze kawałki. Całość mieszać i podgrzewać, aż sery się rozpuszczą. Gotowym sosem polać makaron i podawać bez żadnych dodatków.

    Przepis do zielonych kolczyków

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis do kolczyków pomarańczowych - Rogale z nadzieniem krówko wym o smaku adwokata
    Zaczyn:

    mleko 125 ml

    2 łyżki cukru

    50 gram drożdży świeżych

    mąką tortowa typ 450 3 łyżki

    Wymieszałam wszystko razem i zostawiłam na 15 minut pod ściereczką.

    Składniki:

    500 gram maki tortowej typ 450

    2 łyżki miodu płynnego

    125 gram cukru

    60 gram margaryny

    jajko

    100 ml mleka

    Dodatkowo:

    masa krówko-wa mała puszka

    jajko do posmarowania rgalików



    Wykonanie:

    Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną margarynę z jajem , mlekiem i miodem- rozbełtałam to- margaryna ma być ostudzona lekko.

    Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę.

    Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk więc z całości wyjdzie 16 szt.

    Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy krówko wej o smaku adwokata HELIO.

    Zwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

    Posmarowałam każdy rogalik rozbełtanym jajem.

    Piekłam 25 minut w 170 stopniach

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo podobają mnie się kolczyki w żółto-pomarańczowym kolorze,córcia bylaby zadowolona bo ja nie noszę i do nich proponuję Bananowy song:)
    Bananowy song-koktajl z musli - SKŁADNIKI:
    2 banany
    400 ml mleka
    3 łyżki pełnoziarnistego musli
    1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy
    Bananowy song-koktajl z musli - PRZYGOTOWANIE:
    Banany obrać ze skórki pokroić na grube plastry wrzucić do głębokiego naczynia skropić dobrze sokiem z cytryny,przemieszać aby nie ściemniały,wlać mleko,wszystko zmiksować blenderem,na płynny koktajl.Gotowy rozlać do szklanek na wierzch posypać pełnoziarnistym musli,udekorować listkami melisy cytrynowej.Podawać od razu po przyrządzeniu schłodzony lekko. Smacznego!

    OdpowiedzUsuń