Krótkie zasady:
1. Konkurs trwa od dzisiaj tj. 7 kwietnia do 30 kwietnia.
2. Co zrobić aby wygrać? Wybrać jedną parę kolczyków, te które się najbardziej podobają i chcesz je wygrać. Następnie przygotować dowolną potrawę nawiązującą do wybranych kolczyków, tzn. w potrawie może dominować dany kolor czy kształ i inne skojarzenia co tam Wam przyjdzie do głowy. Potrawa dowolona, może być wszystko : deser, ciasto, sałatka, zupa itd. wybór należy do Was a może zrobicie jakąś potrawę z mojego bloga. Przepis należy dodać w komentarzu do tego wpisu a zdjęcie można przesyłać na mejla jurlitka4@interia.eu lub zamieścić na fb bloga klik. Proszę o podpisanie się w komentarzu i podpisać zdjęcie abym wiedziała, które zdjęcie do któego przepisu.
3. Każdy może przesłać kilka zgłoszeń ale może wygrać tylko jedna parę kolczyków.
4. Zwycięzców wybieram ja, wysyłka nagrody tylko na terenie Polski.
5. Wyniki podam do trzech dni po zakończeniu konkursu a potem czekam na dane, ewentualnie proszę o pozostawienie adresu e-mail abym mogła skontaktować się ze zwycięzcą aby nie było tak jak w porzednim konkursie że zwycięzca się do mnie nie odezwał.
6. W konkursie nie mogą brać udziału osoby ze mną spokrewnione i bliscy znajomi.
7. Jeśli będzie dużo zgłoszeń do wygrania będą wszystkie przedstawione kolczyki tj. 6 par.
Miło mi będzie jeśli polubicie profil twórczyni tych wspaniałych kolczyków AURINKI klik oraz profil mojego bloga klik .
A oto nagrody:
WYNIKI
Niestety zgłoszeń malutko i powinnam wogóle konkursu nie rozwiązywać, ale nie będę taka i nagrodzę te trzy osóbki które poświęciły chwilkę i dodały swój przepis za co bardzo dziękuję:)
Wszystkie trzy panie otrzymają wybrane kolczyki.
Wszystkie trzy panie otrzymają wybrane kolczyki.
Spaghetti w sosie szpinakowym
OdpowiedzUsuńSkładniki:
½ opakowania makaronu typu spaghetti MALMA
500 gram mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
100 gram śmietany 18%
100 gram serka topionego
sól, pieprz
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki masła
1 opakowanie okrągłego sera pleśniowego Camembert np. Turek
1 kostka rosołowa
Makaron ugotować al dente w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić zmiażdżony czosnek i przesmażyć, po czym dodać rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak i chwilę dusić razem, całość posolić, dodać gałkę i pieprz. Następnie wlać śmietanę, dodać serek topiony i Camembert (obrany z pleśni) pokrojony na mniejsze kawałki. Całość mieszać i podgrzewać, aż sery się rozpuszczą. Gotowym sosem polać makaron i podawać bez żadnych dodatków.
Przepis do zielonych kolczyków
Przepis do kolczyków pomarańczowych - Rogale z nadzieniem krówko wym o smaku adwokata
OdpowiedzUsuńZaczyn:
mleko 125 ml
2 łyżki cukru
50 gram drożdży świeżych
mąką tortowa typ 450 3 łyżki
Wymieszałam wszystko razem i zostawiłam na 15 minut pod ściereczką.
Składniki:
500 gram maki tortowej typ 450
2 łyżki miodu płynnego
125 gram cukru
60 gram margaryny
jajko
100 ml mleka
Dodatkowo:
masa krówko-wa mała puszka
jajko do posmarowania rgalików
Wykonanie:
Do miski z rozczynem dodałam rozpuszczoną margarynę z jajem , mlekiem i miodem- rozbełtałam to- margaryna ma być ostudzona lekko.
Ciasto wyrobiłam i zostawiłam do wyrośnięcia na godzinkę.
Ciasto podzieliłam na połowę - z połowy wyszło 8 sztuk więc z całości wyjdzie 16 szt.
Na każdy wycięty trójkąt kładłam łyżeczkę masy krówko wej o smaku adwokata HELIO.
Zwinęłam rogaliki i położyłam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Posmarowałam każdy rogalik rozbełtanym jajem.
Piekłam 25 minut w 170 stopniach
Bardzo podobają mnie się kolczyki w żółto-pomarańczowym kolorze,córcia bylaby zadowolona bo ja nie noszę i do nich proponuję Bananowy song:)
OdpowiedzUsuńBananowy song-koktajl z musli - SKŁADNIKI:
2 banany
400 ml mleka
3 łyżki pełnoziarnistego musli
1 łyżka soku z cytryny lub pomarańczy
Bananowy song-koktajl z musli - PRZYGOTOWANIE:
Banany obrać ze skórki pokroić na grube plastry wrzucić do głębokiego naczynia skropić dobrze sokiem z cytryny,przemieszać aby nie ściemniały,wlać mleko,wszystko zmiksować blenderem,na płynny koktajl.Gotowy rozlać do szklanek na wierzch posypać pełnoziarnistym musli,udekorować listkami melisy cytrynowej.Podawać od razu po przyrządzeniu schłodzony lekko. Smacznego!