składniki:
7-8 dużych ogórków gruntowych
600 g jogurtu naturalnego
pęczek zieleniny-koperek,szczypiorek czosnkowy i natka pietruszki
kilkanaście kwiatów nasturcji
do smaku sól ziołowa i czosnkowa
Ogórki obrać ze skórki. Następnie pokroić w drobną kostkę, moje ogórki były duże ale młode i pokroiłam je razem z pestkami. Pokrojone ogórki przełożyć do miski. Zieleninę drobno posiekać, ja dałam mieszankę koperku, szczypiorku i natki pietruszki. Dodać do ogórków i dokładnie wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny, wymieszać doprawić do smaku. Ja użyłam mieszanki soli ziołowej i czosnkowej. Na koniec dodać płatki nasturcji i ponownie wymieszać. Wstawić do lodówki do schłodzenia.
Koniecznie muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie http://ogrodekzaoknem.blogspot.com/
PS: Obserwuję, liczę na rewanż.