składniki:
6 dużych brzoskwiń
3/4 szklanki cukru
300 ml wody
1 białko
2 łyżki soku z cytryny
Wodę zagotować z cukrem i sokiem z cytryny, wystudzić. Brzoskwinie obrać ze skórki i usunąć pestki, pokroić na mniejsze kawałki. Następnie owoce zmiksować na mus. Białko ubić na sztywno. Zmiksowane owoce połączyć z wystudzonym syropem, na koniec delikatnie wmieszać białko. Masę przelać do formy i wstawić do zamrażalnika. Przez najbliższe 4 godziny co 30 minut masę dokładnie wymieszać. Następnie mrozić jeszcze 10 godzin.
Idealnie słoneczny na ostatni dzień wakacji :)
OdpowiedzUsuńMożna bez białka zrobić ten sorbet?
OdpowiedzUsuńMożna i bez białka.
OdpowiedzUsuńOwoc Z puszki można?
OdpowiedzUsuńRobiłam ze świeżych owoców, z puszki nie próbowałam.
Usuń