Lekkie i smaczne łódeczki z ogórka nadziane serkiem i udekorowane kolorowymi dodatkami. Świetna propozycja na śniadanko lub przekąskę.
składniki:
6 dużych ogórków gruntowych
450 g zmielonego białego sera jak na sernik, użyłam Wieluń
2 łyżki jogurtu
1 mała cebula czerwona
sól czosnkowa Kamis do smaku
1 łyżka natki pietruszki
do dekoracji: natka pietruszki, kwiaty nasturcji, roszponka
Ogórki obrać ze skórki i przekroić wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrążyć miąższ z pestkami. Gotowe łódeczki odłożyć. Przygotowac farsz. Serek wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jogurtem i posiekaną natkaąpietruszki. Do smaku doprawić solą czosnkową. Gotowym farszem napełnić ogórkowe łódeczki. Ułożyć na talerzu i dowolnie udekorować. Ja użyłam natki pietruszki, roszponki i kwiatów nasturcji, które idealnie skomponowały się ze smakiem serka i ogórka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz