środa, 20 sierpnia 2014

Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem, brokułem i cukinią

Dziś zapraszam na smaczną i kolorową zapiekankę. Wyszła naprawdę pyszna i uważam, że to jedna z najlepszych zapiekanek jakie zrobiłam. Do zapiekanki użyłam wędzonego łososia od Limito.

składniki:

250 g makaronu świderki Czaniecki z mąki z pełnego przemiału
1 nieduży brokuł
1 mała cukinia żółta
150 g wędzonego łososia w cienkich plastrach Limito
2 kulki mozzarelli
słodka papryka
kolorowy pieprz Kamis
masło do posmarowania formy

Makaron ugotować al'dente i osączyć. Brokuła podzielić na różyczki i również ugotować al'dente, osączyć. Cukinię umyć i razem ze skórką pokroić w pół plastry. Wędzonego łososia podzielić na małe kawałki. Duże naczynie żaroodporne posmarować masłem. Na dno naczynia wyłożyć połowę makaronu. Na makaronie rozłożyć połowę przygotowanych wcześniej składników. Następnie znowu ułożyć drugą część makaronu a na nim rozłożyć resztę składników. Na wierzchu ułożyć kawałeczki porwanej mozzarelli. Posypać słodką papryką i odrobiną mielonego kolorowego pieprzu. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz