wtorek, 10 maja 2016

Koktajl bananowo-jabłkowy z pokrzywą

Pokrzywa ma wiele cennych składników jednak nie każdy ma ochotę ją jeść ale bardzo łatwo można przemycić ją w takim koktajlu. Banany nadają słodkiego smaku i pokrzywa wogóle nie jest wyczuwalna. Jedynie widoczne są małe zielone drobinki, które można uznać za szpinak.

składniki:

3 dojrzałe banany
2 jabłka
1-2 garście listków młodej pokrzywy
ok 3 szklanki mleka

Listki pokrzywy dokładnie opłukać i osuszyć. Jabłka obrać ze skórki i wykroić gniazda nasienne. Banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera. Wlać mleko i zmiksować na gładki koktajl. Mleka można dać mniej lub więcej w zależności jaką konsystencję koktajlu wolimy.






1 komentarz: