Małe proste przekąski w postaci ślimaczków. Przygotowane z naleśnika z dodatkiem serka i wędzonego łososia.
składniki:
1,5 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki wody
szczypta soli
1 jajko
1 łyżeczka majeranku
350 g serka śmietankowego
sól ziołowa do smaku
250 g łososia wędzonego w plastrach
olej Rapso do smażenia
Mleko wymieszać z wodą, mąką, jajkiem,szczyptą soli i majerankiem. Z przygotowanego ciasta usmażyć naleśniki. Serek doprawić solą ziołową i dokładnie wymieszać. Można użyć serka śmietankowego, z czosnkiem lub też koziego. Każdy naleśnik posmarować serkiem. Na serku ułożyć plastry łososia. Naleśniki zwinąć w rulon i schłodzić. Potem pokroić na plastry o szerokości 1-1,5 cm i ułożyć na talerzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz