składniki:
250 g krewetek tygrysich
250 g piersi kurczaka
ok 10-14 szt pieczarek świeżych ( mogą być też marynowane )
100 g czarnych oliwek
olej do smażenia
ciasto piwne
3/4 szklanki piwa
1 i 1/2 szklanki maki
1 jajko
szczypta soli
szczypta proszku do pieczenia
dodatkowo dipy Prymat
Party Dip barbecue + 6 łyżek keczupu + 2 łyżki wody
Party Dip czosnkowy+ 4 łyżki jogurtu + 4 łyżki majonezu
Składniki na ciasto dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać oczyszczone krewetki, pieczarki, osączone oliwki oraz pierś kurczaka pokrojoną w średnią kostkę. Smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło z dipami.
Dipy przygotować wg instrukcji na opakowaniach - czosnkowy wymieszać z majonezem i jogurtem a dip barbecue z keczupem i wodą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz