wtorek, 24 września 2013

Smażone kanie a'la schabowy

Kanie przygotowane w postaci panierowanej  tak jak kotlety są bardzo pyszne i sycące. Jak dla mnie smakują lepiej niż tradycyjne schabowe. Szkoda tylko, że kanie nie są dostępne przez cały rok. 

składniki:

9 dużych rozwiniętych kapeluszy czubajki kani
4 jajka
sól 
pieprz 
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Kapelusze kani posolić i popieprzyć z obu stron i odstawić na godzinkę. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Kanie panierować w jajku oraz bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron. Osączyć na papierowym ręczniku i podawać. Ja podałam z sałatką z mieszanki sałat i pomidorków koktajlowych.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz