Na grilla często robię różne szaszłyki. Fajnie wyglądają, dobrze smakują i można w sumie nadziać na patyki to co się lubi. Tym razem polecam szaszłyki z lekko pikantnym łososiem z dodatkiem papryki ananasa.
składniki:
400 g świeżego łososia
4 plastry świeżego ananasa
1 duża papryka (lub po kawałku papryk o różnych kolorach)
2 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao
2 łyżki oleju
Łososia pokroić w dużą kostkę . Sos czosnkowy wymieszać z olejem. Do marynaty wrzucić pokrojonego łososia i dokładnie wymieszać, odstawić na minimum 1 godzinkę. Ananasa i paprykę pokroić na kawałki o podobnej wielkości do łososia. Na patyczki nadziewać według własnego upodobania składniki.Szaszłyki można ugrillować, upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz