wtorek, 24 września 2013

Szaszłyki z pikantnym łososiem

Na grilla często robię różne szaszłyki. Fajnie wyglądają, dobrze smakują i można w sumie nadziać na patyki to co się lubi. Tym razem polecam szaszłyki z lekko pikantnym łososiem z dodatkiem papryki ananasa. 

składniki:

400 g świeżego łososia
4 plastry świeżego ananasa
1 duża papryka (lub po kawałku papryk o różnych kolorach)
2 łyżki czosnkowego sosu chili TaoTao

2 łyżki oleju 

Łososia  pokroić w dużą kostkę . Sos czosnkowy wymieszać z olejem. Do marynaty wrzucić pokrojonego łososia i dokładnie wymieszać, odstawić na minimum  1 godzinkę. Ananasa i paprykę pokroić na kawałki o podobnej wielkości do łososia. Na patyczki nadziewać według własnego upodobania składniki.Szaszłyki można ugrillować, upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz